La plataforma Salvem Garriguella neix per fer front al projecte de macro-càmping que l’Ajuntament del municipi està tramitant, ubicat fora del nucli urbà, entre la carena del Puig de la Malaveïna i el marge esquerre de la riera de Garriguella. El projecte, d’iniciativa privada, preveu la instal·lació d’un càmping amb una capacitat de 2000 persones. Aquesta xifra suposa un 235% de la població del municipi, que actualment és de 850 veïnes. Salvem Garriguella (que compta amb el suport de IAEDEN-Salvem l’Empordà) entén que aquest augment d’habitants “posa en qüestió la suficiència d’aigua pel poble de Garriguella i pobles veïns, en un escenari de canvi climàtic que afavoreix situacions d’estrès hídric (quantitat i qualitat de l’aigua insuficient)”, segons afirmen al seu manifest. A més, afegeixen que aquest càmping “desvirtua el paisatge i fragmenta el territori. Es tracta d’una urbanització tova molt densificada que necessita el redimensionament de totes les infraestructures”.
A més, assenyalen el risc que comporta un projecte d’aquestes característiques per a un model econòmic sostenible: “Aquest càmping respon a un model turístic de massificació i de pa per avui i fam per demà estès en el litoral i caracteritzat pel benefici d’uns pocs (promotors i especuladors) i la precarització laboral”. Segons la plataforma, el municipi hauria de potenciar un “turisme sostenible respectuós amb el paisatge, a través dels productes locals o la cultura del poble”.
El macro-càmping en tràmit ocuparia 17,5 hectàrees amb 665 parcel·les, de les quals 330 serien bungalous o similars. A més, es preveuen equipaments amb una edificabilitat de 8700 m2. Malgrat tot, els terrenys on se situaria l’edificació estan protegits pel Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines i el Pla Director urbanístic de la Serra de Rodes. És per això que la plataforma de veïnes demanen a l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament que revisi un projecte “que no compleix amb la normativa vigent”.